Nedenfor er der links til værktøjer, aktører og udgivelser, der kan understøtte virksomhederne i deres grønne omstilling.
Erhvervshus Syd: En-til-en-sparring til virksomhederne
Erhvervshus Syd har grøn omstilling og de stigende krav til virksomheders bæredygtighed som et selvstændigt fokusområde. Som del heraf kan virksomhederne bl.a. søge en-til-en-sparring ift. deres omstillingsproces , få hjælp til at beregne bæredygtige værdikæder, søge tilskud til investering i grøn omstilling mm.
Erhvervsstyrelsen: CO2-beregner (Klimakompasset)
Klimakompasset er værktøj til at beregne det udslip af drivhusgasser, der er forbundet med en virksomheds aktiviteter. Klimakompasset er opbygget, så det kan anvendes af mange forskellige virksomheder. Det kan bruges til at udarbejde detaljerede klimaregnskaber, hvis det er virksomhedens behov – men virksomhederne kan også bruge nøjes med at anvende dele af værktøjet.
På siden her findes oplysninger om finansieringsmuligheder specifikt i forhold til cirkulær økonomi
Dansk Industri: Fra filantropi til forretning
Platformen rummer en lang række interaktive værktøjer til virksomheder til at arbejde med Verdensmålene.
UN Global Compact, EY og Dansk Erhverv: Nem guide til klimaregnskabet
Publikationen ”Nem guide til klimaregnskabet” gennemgår alle nødvendige trin i et klimaregnskab, og samtidig hvilke udfordringer der kan opstå, ligesom den indeholder en komplet liste over omregnings- og emissionsfaktorer (udledning af forurenende partikler):
CARE Denmark: Klimaforandringernes konsekvenser for Danmark
Publikationen ”Klimaforandringers konsekvenser for Danmark” er udarbejdet af konsulenthuset, EY, på vegne af CARE Danmark – Danmarks grønne udviklings- og nødhjælpsorganisation. Her kan du læse om, hvad de fysiske klimaforandringer i såvel som Danmark som resten af verden vil betyde for Danmarks samfund og økonomi inden for fem områder: handel, landbrug, infrastruktur, mennesker og geopolitik
Danske virksomheders klimaindsats
En kortlægning af mere end 1000 danske virksomheders klimaindsats på tværs af størrelse og brancher, hvilket giver et godt indblik i, hvor dansk erhvervsliv står i dag, når det kommer til konkrete CO2-reduktionsmål
Regeringens første del af klimahandlingsplanen:
Erhvervsstyrelsens guide til ESG-rapportering
Her kan virksomheder få inspiration til at lave sin egen ESG-rapport
Du kan nå at være med!
Med en deltagelse i projektet får du hjælp til at spotte og løse opgaver forbundet med den grønne omstilling og du tager et socialt samfundsansvar
’Social inklusion i sønderjyske virksomheders grønne omstilling’ sker i et samarbejde mellem de fire sønderjyske kommuner, Aabenraa, Sønderborg, Haderslev og Tønder. Hver kommune har ansat grønne jobformidlere, som er klar til at matche jeres behov for grøn opgavevaretagelse med lediges kompetencer – og følge op på om matchet lykkes! Samtidig har vi – i et tæt samarbejde med konsulentfirmaet, Marselisborg Consulting – brancherettet viden indenfor rekruttering og grøn omstilling, der betyder vi kan tilbyde vejledning og sparring i, hvordan I kan styrke jeres grønne profil.
‘Social inklusion i sønderjyske virksomheders grønne omstilling’ skal frem mod 2025 hjælpe virksomheder med at omlægge arbejdsopgaver i en grønnere retning.
For virksomhederne er der et stort forretningsmæssigt potentiale i den
grønne omstilling – men det kræver typisk en udvidelse af arbejdsstyrken.
Derfor skal projektet samtidig hjælpe ledige, som har brug for en tydelig håndsrækning til at få fodfæste på arbejdsmarkedet, med at opnå kompetencer i grøn opgavevaretagelse.
Det sker i et projektsamarbejde mellem de fire kommuner, Aabenraa, Sønderborg, Tønder og Haderslev.
Projektet realiseres med en EU-medfinansiering på 12.642.076 kroner.
EU’s Socialfond og danske partnere investerer hvert år i aktiviteter, der skaber vækst og beskæftigelse i hele landet.
Partnerskabets investeringer sker med udgangspunkt i regionernes styrkepositioner og i iværksætteri, jobskabelse, social inklusion og uddannelse.